קובי בס, שוקוליטייר, סדנאות שוקולד וקינוחים, ימי גיבוש, ימי הולדת, אירועים קטנים, עוגות ושוקולד לפי הזמנה.
תמיד אהבתי שוקולד, אך היה לי פחד של איך עושים שוקולד איכותי, איך לא הורסים, מה זה נקרא לטמפרר נכון...
רק אחרי שלמדתי לעשות זאת נכון והתנסיתי על משפחה וחברים, הבנתי שאני יכול להנגיש שוקולד לכל אחד שמעוניין לדעת איך להכין שוקולד וקינוחים בריאים יותר, טעימים וקלים להכנה!
לפני שנתחיל, דברים בסיסיים לגבי שוקולד. שוקולד מריר הוא תערובת של סוכר ומוצקי קקאו – אבקת קקאו וחמאת קקאו - שמופקים מפולי הקקאו בתהליך מורכב.
קיימים שלושה סוגי שוקולד עיקריים:
שוקולד מריר:
מכיל אבקת קקאו, חמאת קקאו וסוכר. בניגוד למה שנהוג לחשוב, לשיעור מוצקי הקקאו אין קשר לאיכות השוקולד - מה שחשוב הוא איכות הפולים, ולא כמה מהם שמו בשוקולד. שוקולד עם 50% מוצקי קקאו שיוצר מפולים משובחים יהיה הרבה יותר טוב משוקולד עם 70% מוצקי קקאו שיוצר מפולים נחותים. פשוט, תנו לטעם להוביל אתכם בבחירה.
שוקולד חלב:
מכיל בעיקר מוצקי קקאו, סוכר ואבקת חלב. טעמו מתוק יותר באופן משמעותי.
שוקולד לבן:
מכיל חמאת קקאו, סוכר ואבקת חלב, אבל אין בו אבקת קקאו. מסיבה זו צבעו אינו חום.
שוקולד רגיש ללחות ולריחות זרים, וכשהוא בא במגע עם אור או אוויר הוא עלול להתחמצן. לכן צריך להגן עליו מחשיפה לגורמים אלה ולשמור במקום חשוך, קריר ויבש, רצוי בין 12 ל-20 מעלות. עטיפת השוקולד צריכה להיות סגורה הרמטית.
בקיץ אפשר לאחסן את השוקולד במקרר, אך כדי שלא יספח לחות שתפגע בו חשוב לשמור אותו בכלי אטום לחלוטין (רצוי עם ואקום) ולהניח לו להגיע לטמפרטורת החדר לפני שפותחים את כלי האחסון.
טראפלס
מצרכים:
• 100 גר׳ שוקולד
• 50 גר׳ שמנת מתוקה
• 100 גר׳ שוקולד
• אבקת קקאו
אופן ההכנה:
מתיכים שוקולד יחד עם שמנת מתוקה עד להמסה, מקררים ומגלגלים באבקת קקאו.
-----------------------
שוקולד ג׳אנדויה
מצרכים:
• 100 גר׳ שוקולד
• 50 גר׳ מחית פרלינה (קרם אגוזי לוז)/ פיסטוק/ שקדים...
אופן ההכנה:
מתיכים את השוקולד, לאחר ההורדה מהאש מוסיפים את הפרלינה ומזלפים לתבנית סיליקון.
-----------------------
תערובת כדורי שוקולד או נקניק שוקולד
מצרכים:
250 גרם פתי בר וניל
180 מ״ל או ¾ כוס חלב 3%
3 כפות סוכר לבן
100 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
מצרכים לקישוט:
קוקוס טחון
סוכריות צבעוניות
אבקת סוכר
אופן הכנה
מפוררים את הביסקוויטים. ניתן לעשות זאת כך: מכניסים לשקית סגורה ודופקים בפטיש שניצלים/ מערוך, או נותנים לילדים לפורר עם הידיים (זה בסדר אם יש חתיכות מעט גדולות וגסות).
בבן מרי מתיכים את השוקולד, כשמתחיל להפוך לנוזלי מוסיפים חלב וסוכר תוך כדי ערבוב עד להמסת הסוכר, מוסיפים חמאה תוך ערבוב עד להמסה.
מוסיפים את שברי הביסקוויטים ומערבבים היטב.
מעצבים לפי אחת השיטות הבאות:
• לנקניק שקולד:
מקררים מעט את התערובת. מגלגלים בידיים רטובות, ל-2 גלילים. כל גליל מגלגלים באחת התוספות לקישוט. מקפיאים לשעה, להתייצבות, פורסים לפרוסות ומגישים. שומרים במקרר.
• להכנת כדורי שוקולד:
מעבירים את התערובת למקרר (לכשעה) או למקפיא (לכחצי שעה), להתייצבות קלה. בידיים רטובות מגלגלים כדורים בגודל אחיד, פחות או יותר. מגלגלים כל כדור באחת התוספת לקישוט. מניחים במנזט’ים ושומרים במקרר.